Σχετικά με εμάς
15790
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15790,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Σχετικά με εμάς

Τα ΙΛΑΚΙΑ είναι ένα μικρός οικογενειακός ξενώνας (συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων) Α΄κατηγορίας, αποτελούμενος από τέσσερα ευρύχωρα διαμερίσματα, εγκατεστημένα μέσα στους πέτρινους τοίχους ενός διατηρητέου αρχοντικού, πρωτοκτισμένου το 1860, στην Ν. Φιγαλεία Ηλείας .

 

Το αρχοντικό αυτό, που μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε σχεδόν καταστραφεί, αναπαλαιώθηκε το 2009 και μετατράπηκε σε ένα υποβλητικό κόσμημα της περιοχής, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στο σύνολο του.

 

Συνδυάζοντας την παραδοσιακή φιλοξενία με την σύγχρονη άνεση της ζωής, στα Ιλάκια μπορείτε να απολαύσετε την ησυχία του χωρίου της Νέας Φιγαλείας, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο τετρακοσίων μέτρων από την θάλασσα, την κεντρική πλατεία του, τα πολλά εκκλησάκια με δεσπόζουσα την παλαιά πέτρινη εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τον πλήρως αναστηλωμένο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που θεωρείται το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας (10ος αιώνας μ.Χ.), το λαογραφικό μουσείο και το αγροτικό ιατρείο ή να απολαύσετε από τον μεγάλο και αμφιθεατρικό κήπο, την θέα του πράσινου τοπίου και των βουνών, που υψώνονται πάνω από τις ατελείωτες αμμουδιές του Ιονίου Πελάγους.

 

Υπέροχη φύση μέσα από ένα προσεγμένο, ζεστό, άνετο και καλαίσθητο ξενώνα.